Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica uoči uskršnjih blagdana organizira dvije akcije prikupljanja prehrambenih artikala i higijenskih potrepština za svoju Socijalnu samoposlugu, javljaju iz Društva.

Volonteri Crvenog križa će u TC Supernova u Koprivnici biti u subotu, 9. travnja 2022. godine u vremenu od 9 do 13 sati te u Robnom centru KTC u Koprivnici u ponedjeljak, 11. travnja od 9 do 13 sati. Pozivaju sve građane koji su u mogućnosti da učine dobro djelo, doniraju hranu ili higijenu, jer će te proizvode u idućih par dana podijeliti potrebitima.

Samoposluga - kopija

– Unaprijed zahvaljujemo svima koji u kolicima volontera koprivničkog Crvenog križa ostave donacije za Socijalnu samoposlugu. Ujedno pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7. Pomoći možete i novčano, uplatom na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465 – poručili su.

Prikupljene stvari bit će raspoređene u pakete koji se u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno dijele potrebitima. U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“.

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.