ucenicke zadruge

Uskršnja prodajna izložba učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Povodom uskršnjih blagdana u prostorijama Zagrebačke županije održana je tradicionalna prodajna izložba ukrasnih i uporabnih predmeta 12 učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Na današnjoj izložbi posjetitelji su imali priliku kupiti pisanice izrađene od raznih materijala, uskršnje dekoracije s motivima proljeća, keramičke posudice, bedževe, nakit i čitav niz drugih ukrasnih i uporabnih predmeta.

„Ovo je 13. godina zaredom da organiziramo prodajne izložbe zadrugara ovdje u prostorijama Zagrebačke županije. To je zaista lijepa tradicija koja veseli naše vrijedne i kreativne učenike, ali i sve nas ostale u Županiji. Zagrebačka županija uvijek rado podržava marljivost, kreativnost i trud djece, tako je od 2013. godine za rad učeničkih zadruga osigurala 500.000,00 kuna, a ove godine za njihove aktivnosti namjerava izdvojiti 130.000,00 kuna“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Inače, na području županije danas su registrirane 32 učeničke zadruge koje surađuju s zadrugarima iz drugih županija, ali i drugih država. Tako su primjerice kroz međužupanijsku suradnju učeničke zadruge Zagrebačke županije posjetile zadrugare iz Istarske, Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije, dok su u sklopu međunarodne suradnje posjetili zadrugare iz Vojvodine, Mađarske i Makedonije.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

bedem

Đurđevcu 150 tisuća kuna za nastavak arheoloških radova na istočnom bedemu Starog grada

Muzej Grada Đurđevca prošle je godine na natječaj Ministarstva kulture prijavio projekt rekonstrukcije i arheološke …

tjedan eu fondova

Župani Koren i Kožić prisustvovali otvorenju „Tjedna EU fondova“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 24. do 27. travnja organizira „Tjedan EU …