Uskoro rekonstrukcija opasnog križanja: ‘Ako vremenski uvjeti budu pogodni krećemo već ove godine’

9. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Uskoro rekonstrukcija opasnog križanja: ‘Ako vremenski uvjeti budu pogodni krećemo već ove godine’


Radni sastanak na kojem su sudjelovali Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo te ispred Hrvatskih cesta Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin održan je u četvrtak u Gradskoj upravi.

Sastanak je održan na temu investicija koje su u fazi planiranja te onih koje se provode. Posebna tema sastanka bila je provedba nabave rekonstrukcije dijela državne ceste oznake DC41, ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u Koprivnici u kružno raskrižje-rotor.

– Cilj je rekonstruirati trenutno raskrižje u kružno raskrižje kako bi se promet odvijao lakše i sigurnije. Projekt je trenutno u postupku javne nabave u fazi javnog savjetovanja – objasnio je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

braće Radić i Ivana Sabolića (2)

Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna s uračunatim PDV-om.

– Ako vremenski uvjeti budu pogodni u izvođenje radova krećemo već ove godine, a ako ne radovi kreću iduće godine u rano proljeće. Planirano trajanje istih je tri mjeseca. Također želim istaknuti kako nam je ovo trenutno najveći prioritet vezano uz projekte na području grada – zaključio je.

Planiranim projektima zadovoljan je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

braće Radić i Ivana Sabolića (3)

– Uz brojne projekte i planove koje provodimo s Hrvatskim cestama svakako jedan od važnijih je rekonstrukcija dijela državne ceste na križanju ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u kružno raskrižje – rotor. Riječ je o investiciji od velikog značaja za promet i naše građane koji tamo žive te naravno djecu koja polaze Osnovnu školu Braća Radić – rekao je.

Na sastanku se raspravljalo i o drugim kratkoročnim i srednjoročnim projektima. Također napravljen je osvrt vezano uz provedenu investiciju dodatnog označavanja postojećih pješačkih prijelaza svjetlećim konzolama, a sve u cilju dodatne sigurnosti pješaka u prometu. Investicija je izvedena u prigradskim naseljima Štaglinec, Reka i Kunovec Breg, a vrijednost iste je 150 tisuća kuna s PDV-om.