Uskoro počinju radovi na kružnom toku u naselju Peski u Đurđevcu vrijedni 1,3 milijuna kuna

17. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Uskoro počinju radovi na kružnom toku u naselju Peski u Đurđevcu vrijedni 1,3 milijuna kuna


U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Grad Đurđevac prijavio je još jedan zajednički projekt. Riječ je o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže, a cilj projekta je povećanje sigurnosti u prometu.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Nakon što je stigla pozitivna Odluka o sufinanciranju projekta, pripremljena i prikupljena je sva potrebna projektna dokumentacija, te se uskoro očekuje raspis javne nabave za izvođenje radova.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tis. kn, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

-Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području- kazao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Posjetimo, u Đurđevcu je u posljednje vrijeme radno pa je tako završen projekt rekonstrukcije kolnog i pješačkog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici, izgrađen je novi kružni tok koji povezuje ulice Matije Gupca, Grkinsku ulicu i Antuna Radića, proširen je cestovni most u Antuna Radića, a u tijeku su i radova na kružnom toku na raskrižju ulice Grada Vukovara, Radničke ceste i Kolodvorske ulice koji bi trebali završiti u srpnju.

Facebook Comments