Uskoro obnova Podravkine upravne zgrade; evo kako će izgledati

5. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Uskoro obnova Podravkine upravne zgrade; evo kako će izgledati


Nadzorni odbor Podravke d.d. je na sjednici održanoj u petak, 30. travnja, dao suglasnost Upravi za pokretanje snažnog investicijskog ciklusa. Ovaj se investicijski ciklus, prije svega, odnosi na projekt optimizacije logističkih procesa Podravke, tehničko-tehnološku modernizaciju proizvodnje te na informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici, javljaju iz te kompanije.

Kada je riječ o projektu optimizacije logističkih procesa, on podrazumijeva utvrđivanje svih potrebnih mjera za poboljšanje logističkih procesa, uključujući i mogućnost izgradnje novog logističko-distributivnog centra koji bi u potpunosti zadovoljio potrebe Podravke te je učinio još bližom njenim potrošačima i tržištima.

U konačnici, cilj navedenog projekta je optimizacija ukupnih logističkih operacija koja će unaprijediti učinkovitost i pridonijeti podizanju konkurentnosti ukupnog poslovanja kompanije. U okviru odobrenog investicijskog ciklusa, Nadzorni odbor Podravke dao je i prethodnu suglasnost Upravi za informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

podravka novi izgled (2)

Foto: Podravka

Radi se o projektu koji se planira već dugi niz godina, a u ovome trenutku došlo je do prvog koraka njegove provedbe.

Ova zgrada sagrađena je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća te praktički od tada nije obnavljana. Rekonstrukcijom poslovne zgrade namjera je unaprijediti energetsku učinkovitost, korporativnu i informacijsku sigurnost sustava te osigurati odgovarajuće uvjete za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom.

podravka novi izgled (3)

Rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade želi se provesti u postojećim gabaritima na način primjeren izazovnoj poslovnoj godini, pažljivo upravljajući troškovima. Posebno će se voditi računa da se prilikom rekonstrukcije i modernizacije poslovne zgrade sačuva kulturna baština i svi primjerci naivne umjetnosti na postojećoj lokaciji.

Tijekom lipnja predviđeno je pokretanje natječaja za izbor izvođača radova koji će provesti planiranu rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade s ciljem da to bude izvedeno na troškovno optimalnoj razini uz predviđeno trajanje radova od šest do osam mjeseci.

podravka novi izgled (1)

Navedeni projekt rekonstrukcije i modernizacije poslovne zgrade uključuje:

 • rekonstrukciju i modernizaciju informatičke infrastrukture,
  povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda D na razred A za poslovnu zgradu te povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda E na razred B za restoran, a što zahtijeva ugradnju jednostruke fasade s toplinskom izolacijom,
  standardizaciju uredskih prostora gdje je planirano da najveći ured može osigurati adekvatan prostor za maksimalno četiri do pet osoba,
  rekonstrukciju vodovodne, kanalizacijske i ostale infrastrukture,
  rekonstrukciju parkirališta i okoliša.
  Planiranim zahvatom, odnosno završetkom rekonstrukcije, povećat će se i broj radnih mjesta što će omogućiti preseljenje zaposlenika koji su trenutno izdvojeni na nekim drugim lokacijama u Koprivnici.

Trenutno je u izradi plan premještaja zaposlenika iz poslovne zgrade na druge lokacije u Koprivnici što će omogućiti da se svi poslovni procesi tijekom obnove zgrade neometano odvijaju te da se, kao i do sada, sve poslovne aktivnosti izvršavaju u punom opsegu i na vrijeme.

Facebook Comments