Uskoro će zakoračiti u stotu godinu i još uvijek svaki dan prodaje na tržnici

12. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Uskoro će zakoračiti u stotu godinu i još uvijek svaki dan prodaje na tržnici


Baka Katica u stotoj je godini života, a već pola stoljeća njezin drugi dom je riječka tržnica, gdje je najstarija prodavačica.

Baka s najmirisnijim cvijećem i najboljim životnim savjetima. Sve što prodaje sama je stvorila.

“Moje cvijeće, baka bere svako veče, jutro. Jer mi sad ovo počimlje, ovaj tjedan i više ga nema, a to je ovako visoko naraslo”, kaže baka Katica Rubelj te odgovara da joj nije teško. “Meni je teška samo loša riječ, a ovo meni nije rad težak”, kaže.

Ima pet sinova, četiri nevjeste, dvanaestero unučadi i desetero praunučadi.  A druga joj je obitelj na riječkoj tržnici.

“A vas baka voli sve, kad baku svi vole, ona ja baba, nije žaba”, govori.

Ima boljih i gorih dana, ali uspije dobro prodati. Iako često više nego što proda podijeli. “Imala i davala i ništa ne željela nego od Boga zdravlje”, kaže.

Mudrost stogodišnjakinje, a duh djevojčice. “I šta će meni godine, meni je samo da radim i da sam među ljudima, da nisam u kući”, rekla je baka Katica.

U četvrtak je ovdje neće biti. Kaže – neka ljudi znaju, da se ne bi prepali. Ima posla kod kuće, mora složiti drva. No, već u petak slika riječke tržnice bit će potpuna. Na svom starom mjestu, s najljepšim cvijećem, sjedit će baka Katica.

Facebook Comments