Uskok je podignuo optužnicu protiv dvojice hrvatskih i četvorice srpskih državljana koje tereti da su u sklopu  zločinačkog udruženja u Velikoj Gorici uzgojili 35 kilograma marihuane namijenjene daljnjoj preprodaji.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su optužnicom, podignutom pred zagrebačkim Županijskim sudom, obuhvaćeni 33-godišnji i 30-godišnji hrvatski državljanin te četvorica srpskih državljana u dobi od 30 do 39 godina.

Prema Uskokovoj optužnici, 33-godišnji hrvatski državljanin je od kolovoza do prosinca 2021. nabavio sjemenje konoplje i opremu za njezin uzgoj, dok je 30-godišnjeg hrvatskog državljanina zadužio da osigura prostor za umjetni uzgoj i preradu konoplje.

Uz to, Uskok tereti 33-godišnjeg hrvatskog državljanina da je angažirao srpske državljane za branje, sušenje i prerađivanje sazrelih stabljika konoplje.

Tužiteljstvo ističe da je pretragom prostorija s improviziranim laboratorijem na području Velike Gorice pronađeno 35 kilograma marihuane te uređaji za osvjetljivanje i ventilaciju zraka.

Uskok je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.