Hrvatska tenisačica Donna Vekić i njena partnerica Čehinja Karolina Pliškova izborile su osminu finala na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru godine.

U dvoboju drugog kola Vekić i Pliškova su pobijedile, nakon velike borbe, 11. nositeljice Zhaoxuan Yang iz Kine i Latishu Chan s Tajvana, sa 4-6, 7-5, 6-2.

U prvom setu su Yang i Chan kod 4-4 napravile break i potom uspješno obavile servis za 1-0, nakon čega su s breakom povele i u drugom setu. No, Vekić i Pliškova nisu zbog toga bile uzdrmane. Povele su 4-2, ali ipak nisu u tom naletu uspjele izjednačiti na 1-1 u setovima.

Napeta je bila sama završnica drugog seta kojeg su Hrvatica i Čehinja ipak uspjele dobiti, kod 6-5 su realizirale drugu set loptu.

U trećoj dionici su Yang i Chan povele 2-0, ali je hrvatsko-češka kombinacija uzvratila sa šest dobivenih gemova u nizu, što im je osiguralo proboj u osminu finala.

Tamo će Vekić i Pliškova igrati protiv pobjednica meča u kojem igraju Španjolke Bolsova i Masarova protiv Kanađanke Fernandez i Amerikanke Townsend.

US Open, 2. kolo parova, tenisačice:

Donna Vekić, Karolina Pliškova (Hrv, Češ) – Zhaoxuan Yang, Latisha Chan (Kin, Taj/11), 4-6, 7-5, 6-2