Na održanom 8. Međunarodnom streljačkom turniru OLUJA-95, UDVDR Podružnica Koprivničko- križevačke županije zahvalila se višegodišnjim prijateljima i susjedima, ratnim veteranima Vojne za Sloveniju iz Ormoža i Šentjura, kao i mađarskim veteranima 69. tenkovske brigade iz Nagyatada za veliku humanitarnu, međunarodnu veteransku pomoć koju su isti odmah nakon katastrofalnog potresa na Banovini i nakon javljanja našoj UDVDR Podružnici Koprivničko-križevačke županije, organizirano prikupili u svojim zemljama i dostavili na porušenu Banovinu.

Predstavnicima navedenih veteranskih udruga prigodne zahvale UDVDR uručili su predsjednik naše županijske Podružnice Siniša Pavlović uz predsjednika ogranka Grada Koprivnice Zvonimira Prepelića.

udvdr_dodjela_zahvalnica1

Zahvale su predane veteranima:

1.) Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož
– koji su prikupljenim financijskim sredstvima (sa PO Vzhodnoštajerska i ZZVS) kupili i dopremili opremljeni stambeni kontejner za hrvatskog branitelja iz Petrinje.
Zahvalu je preuzeo predstavnik OZVVS Šentjur.

2.) Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šentjur
-koji su prikupili za nastradalu Banovinu veliku količinu hrane, odjevnih predmeta , grijalica itd. i sa nekoliko velikih kombija dostavili nekoliko tona prikupljene humanitarne pomoći

3.) veterani 69. Harckocsi Ezred Nagyatad Mađarska
– Prikupili i dostavili financijska sredstva za Banovinu a tim sredstvima je kupljen građevinski materijal za porušene kuće hrvatskih branitelja u Gini i Petrinji a u koordinaciji sa URV „Crne Mambe „ iz Dugog Sela.
Predsjednik URV „Crne Mambe“ Dugo Selo, naša legenda Domovinskog rata pk.Ivica Šafarić, također je uručio zahvalnicu udruge “CRNE MAMBE” mađarskim veteranima 69.tenkovske brigade za suradnju i koordinaciju vezano uz prikupljenu financijsku humanitarnu pomoć za Banovinu.

– Ovim putem našim prijateljima i susjedima, ratnim veteranima iz Slovenije i Mađarske još jednom od srca zahvaljujemo na predivnoj humanitarnoj gesti koju su iskazali odmah nakon katastrofalnog potresa na Banovini – poručili su.

vudvdr_dodjela_zahvalnica7 udvdr_dodjela_zahvalnica11 udvdr_dodjela_zahvalnica10 udvdr_dodjela_zahvalnica9 udvdr_dodjela_zahvalnica8 udvdr_dodjela_zahvalnica5 udvdr_dodjela_zahvalnica4 udvdr_dodjela_zahvalnica2 udvdr_dodjela_zahvalnica