Uređuje se ograda Gradskog muzeja Križevci, a u Likovnoj galeriji postavljaju se klima uređaji

2. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Uređuje se ograda Gradskog muzeja Križevci, a u Likovnoj galeriji postavljaju se klima uređaji


U i oko zgrada Gradskog muzeja Križevci u tijeku su ograničeni građevinski radovi na obnovi i popravcima. Popravlja se ograda oko zgrade Muzeja, te da je popravljen drveni stup koji je već prije nekoliko godina zbog oštećenja uklonjen. Bio je zbog statike zamijenjen čeličnim podupiračem. U razgovoru sa ravnateljicom Muzeja Teom Hatadi doznali smo da su ovi ‘vidljivi’ radovi samo manji dio onih radova koje se obavljaju i koji su predviđeni da se izvrše u sljedećem razdoblju.

– Predviđeni su radovi na prostoru Likovne galerije. Ovdje se postavljaju  klima-uređaji, koji će omogućiti ugodnu, ali i po izloške zdravu klimu u prostorijama. To će produžiti izložbenu sezonu Galerije. Pored toga građevinski se obnavlja jedna od prostorija Galerije u kojoj je potrebno izvesti radove na uređenju. – kaže ravnateljica Hatadi.

– Zgrada Muzeja, kao što ste vidjeli, također se osvježava. Pored stupa koji smo popravili, obnovit ćemo prednje najvidljivije dijelove drvene ograde oko Muzeja i etnografskog postava na otvorenom. – objasnila je Hatadi.

– Investitor i naručilac radova je Gradski muzej Križevci, iz sredstava Ministarstva kulture RH i Grada Križevaca, a ukupna vrijednost opisanih radova je 45.437,50 kuna. -zaključno je kazala Tea Hatadi.

Zdenko Balog/prigorski.hr

Facebook Comments