U Novom Marofu u tijeku su radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje. Riječ je o dijelu Bednje koja prolazi u blizini autoceste, točnije na području Mjesnog odbora Ključ. Uređenje vodotoka i korita Bednje financiraju Hrvatske vode i Hrvatske autoceste dok je izvođač radova tvrtka Hidroing.
Što se tiče samih radova uređuju se korito i kanal, a uredit će se i put uzduž Bednje. Tako uređen put omogućit će Hrvatskim vodama kasnije lakše održavanje, ali će i vlasnicima okolnih poljoprivrednih parcela i šuma olakšati pristup i obavljanje poljoprivrednih radova. Trenutno se uređuje dionica u duljini od četiristo metara, dok će se u konačnici urediti više od kilometar vodotoka Bednje na tom području.
Radove je danas obišao i gradonačelnik Siniša Jenkač u društvu s predsjednikom Mjesnog odbora Ključ i gradskim vijećnikom Mirom Sabolićem.
Osim trenutnih radova, prema riječima gradonačelnika Jenkača, u planu su i radovi na uređenju vodotoka Bednje od mosta u Presečnom do mosta u Ključu. Osim toga, ove se godine planira i sanacija još dva potoka.
– Ovi radovi, posebno oni koji će uslijediti od mosta u Presečnom, izuzetno su važni za ljude čije se kuće nalaze uz samu Bednju na područjima gdje se Bednja znala izlijevati te za tamošnju poslovnu zonu. Kada se dovrše radovi na uređenju i sanaciji očekujemo da na tim mjestima više nećemo imati problema s izlijevanjem rijeke i poplavama – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

prigorski.hr/