Križevački gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško obišli su danas novouređene prostorije križevačkih braniteljskih udruga u pratnji predsjednika Odbora za branitelje Bože Lazara, predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Križevci Zvonka Belje, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“ Miljenka Cara, tajnika križevačkog ogranka Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Tihomira Hrešća te ostalih članova.

branitelji

Kako je istaknuo predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar u proteklom razdoblju, uz financijsku podršku Grada Križevaca i uz vlastita sredstva, postavljeni su novi prozori i ulazna vrata, uvedeno je centralno grijanje, uređeni su podovi, stropovi, postavljena je nova rasvjeta, a nabavljen je i novi namještaj.

branitelji6

Branitelji su ujedno predstavili gradonačelniku daljnje planove za uređenje prostorija, a gradonačelnik je tom prilikom pohvalio provedene radove istaknuvši kako je prostor sada itekako reprezentativan te kako će grad i dalje pružati podršku njihovom radu.

Ove se godine u rujnu obilježava 30-ta godišnjica oslobođenja vojnih objekata na području Križevaca, nekadašnje kasarne Kalnik i skladišta naoružanja i opreme Široko Brezje, a osim uređenja prostorija braniteljskih udruga, godišnjica će se uveličati i svečanim otkrivanjem novog Spomen obilježja za 37 poginulih križevačkih branitelja u Domovinskom ratu koje će se nalaziti u parku u Ulici Franje Tuđmana.

branitelji4branitelji3branitelji2