ĐURĐEVAC – Na Trgu sv. Jurja u organizaciji Grada i Turističke zajednice održan je Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i domaće proizvode.

Ovom prilikom po prvi puta su na trgu u Đurđevcu uprizorene žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izvela je Udruga žena Suha Katalena koja je žive jaslice svake godine tradicionalno prikazivala na božićnoj priredbi u Suhoj Kataleni, te članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari. Svojim se pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinuo zbor mladih Iuventus Christi.

Okupljeni mališani posebice su uživali gledajući domaće životinje, postavljene uz same jaslice, a zvijezda večeri ipak je bio patuljasti magarac kojemu su pripale simpatije ne samo mališana već i odraslih.

Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i kobasicama te dati dobrovoljni prilog koji će se iskoristiti za pomoć potrebitima.

Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti već u subotu, 10. prosinca na Trgu sv. Jurja s početkom u 18 sati.

jaslice1 jaslice3 jaslice2 jaslice4

prigorski.hr