Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je posljednje dvije akcije prikupljanja donacija u trgovačkim centrima uoči blagdana. Za Socijalnu samoposlugu građani su u TC Supernova u Koprivnici u subotu, 18. prosinca 2021. godine donirali 171 kilogram različitih prehrambenih namirnica i 55 komada higijenskih potrepština, dok su u Robnom centru KTC u Koprivnici u košarama naših volontera u ponedjeljak, 20. prosinca ostavili 203 kilograma hrane i 27 komada higijene.

– Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i tako nekome u potrebi učine blagdane radosnijima – poručili su.

U protekla dva tjedna koprivnički Crveni križ je u trgovačkim centrima i od različitih donatora prikupio oko dvije i pol tone hrane i mnogo higijenskih proizvoda te je u tijeku podjela paketa korisnicima Socijalne samoposluge u Koprivnici i okolnim općinama.

Među volonterima GDCK Koprivnica koji sudjeluju u prikupljanjima donacija i podjelama paketa u Socijalnoj samoposluzi su umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. do 19. listopada 2023. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.