Poduzeće „Unija beton d.o.o.“ iz Zagreba aktivno radi na izgradnji postrojenja betonare na svojem zemljištu u Poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec. Odmah po završetku radova na izgradnji betonare, a nakon ishođenja Uporabne dozvole, očekuje se i početak njihovog poslovanja.

Pored parcele na kojoj grade postrojenje, poduzeće „Unije beton d.o.o.“ u drugoj je polovici prošle godine kupilo još jednu parcelu od dodatnih 5.000 m², a na kojoj namjeravaju širiti svoje poslovanje.

Poduzeće „Bihor d.o.o.“ iz Botinovca također je u drugoj polovici prošle godine kupilo parcelu u našoj Poslovnoj zoni, površine 5.926 m², a na kojoj planiraju graditi postrojenje za proizvodnju opreme za instalaciju grijanja, hlađenja, sprinkler sistema i ventilacije. Već su krenuli sa izradom svoje projektno – tehničke dokumentacije, a po završetku iste namjeravaju započeti gradnju postrojenja.

164629442_279725093705934_7544836487886285135_n

Općina prodala dva zemljišta u Poslovnoj zoni u vrijednosti 2.363.904,00 kuna

Početkom ove godine realizirali smo još dvije kupoprodaje zemljišta u Poslovnoj zoni. Prva je poduzeće „Mamodo d.o.o.“ iz Vinkovaca koje ima namjeru graditi sunčanu elektranu na parceli površine 12.577 m², te će cijeli iznos uplatiti jednkratno u proračun Općine Koprivnički Ivanec u iznosu od 679.158,00 kn a drugi je „OPG Posavec Ivan“ iz Peteranca, koji ima namjeru graditi spremište za žitarice i trgovinu za poljoprivredne strojeve i to na parceli ukupne površine 31.199 m², te će iznos od 1.684.746,00 kn uplatiti u cijelosti u proračun Općine. Sa oba dva subjekta sklopili smo Predugovore u kupoprodaji, te očekujemo realizaciju isplate sredstava, nakon čega ćemo sklopiti Ugovore o kupoprodaji i realizirati prijenose vlasništva nad predmetnim parcelama.

Na ove investicije kao i razvoj Poslovne zone Koprivnički Ivanec osvrnuo se i općinski načelnik Mario Švegović.

– S radošću moram istaknuti kako smo u zadnjoj godini mandata uspjeli do kraja pokrenuti Poslovnu zonu Koprivnički Ivanec. S jedne strane imamo dvije ozbiljne firme Unija beton i Bihor koji će u skoroj budućnosti širiti svoje poslovanje, a vjerojatno i zapošljavati nove ljude, što nam je u općini iznimno bitno, posebice ako promatramo negativne ekonomske trendove u doba ove pandemije – kazao je načelnik Švegović.

Dodao je kako su uz to uspjeli prihodovati skoro 2,5 milijuna kuna zbog prodaje dva zemljišta u poslovnoj zoni gdje će tvrtka Mamondo iz Vinkovaca graditi sunčanu elektranu što je važno za razvoj gospodarstva u ovom kraju, ali i Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Osim vinkovačkog poduzeća pokrenut će se i poljoprivredni sektor. OPG Posavec Ivan iz Peteranca ima namjeru graditi spremište za žitarice i trgovinu za poljoprivredne strojeve – za kraj istaknuo je općinski načelnik.