Umro Duško Popovski

15. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sport Umro Duško Popovski

Goran Stanzl/PIXSELL //Ismet Hadžić, Branko Strupar, Mario Jozić, Duško Popovski, Jozo Gašpar, Edin Mujčin, Marko Mlinarić, Domagoj Košić


Jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša Duško Popovski umro je u 61. godini nakon duge i teške bolesti.

Popovski je bio prvi kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije, ali i kapetan znamenite Uspinjače s kojom je triput osvajao naslov prvaka prestižnoga turnira Kutija šibica. Još tri “Kutije” je osvajao s momčadima Contra, Charlie i Termotehnom Šela.

Popovski je bio daroviti Dinamov junior, ali je sportsku karijeru realizirao ponajprije u malom nogometu postavši jedan od poznatijih zagrebačkih “haklera”. Međutim, Popovski je uvijek ostao vezan uz svoju “plavu generaciju”, uz dečke s kojima je nastupao u Dinamovim pionirima i juniorima.

U tom su naraštaju, između ostalih, bili i Marko Mlinarić, Tomislav Ivković, Stjepan Deverić, Mladen Munjaković, Drago Dumbović, braća Zvjezdan i Boro Cvetković… Nije propuštao redovita okupljanja Dinamovih veterana.

“Duško moj dragi, hvala ti za sve lijepe trenutke koje smo proveli. Zauvijek ćeš ostati u mom srcu,” poručio je Mlinarić za Dinamovu stranicu.

“Bio mi je najbolji prijatelj, zajedno smo od moje 12. godine kad smo bili u Dinamovim pionirima, cijeli život smo skupa. Posebno pamtim doba kad smo igrali za Contru u Kutiji šibica. Čuli smo se još u subotu i do zadnjega sam trenutka vjerovao u čudo. Nažalost, sad se opraštamo. Bio je sjajan čovjek i odličan igrač,” dodala je Dinamova legenda.

(Hina)

Facebook Comments