Marcel Kovačić, 1951-2016

Nakon duge i teške bolesti danas je umrla križevačka legenda Marcel Kovačić, donedavni domar Hrvatskoga doma u Križevcima. Čovjek koji je živio svoje Križevce u svim gradskim porama. Desetljećima je aktivno sudjelovao u oblikovanju križevačkoga društvenoga života. I političkoga života kao član Hrvatske demokratske zajednice. Aktivno je sudjelovao i pomagao u organizaciji mnogih javnih priredbi.

Kao sveprisutni fotograf i novinar godinama je okom kamere i perom bilježio stvarnost križevačkoga kraja. Bio je dopisnik više medija. Posljednjih godina života djelovao je u Podravskom listu i na portalu prigorski.hr.

Njegova posljednja izložba fotografija bila je postavljena u prostorima Križevačkih štatuta na Dan grada Križevaca 24. travnja 2015. Djelovao je i kao istaknuti križevački vjernik, predvodio hodočašća pješaka na Mariju Bistricu, bio križevački dopisnik katoličkom tjedniku Glas Koncila. Rado je pješačio, vozio bicikl, bio je duhovit čovjek, uvijek spreman na šaljivi komentar, čovjek uistinu osebujna duha. Malo je reći da su njegovim odlaskom Križevci jako mnogo izgubili.

Marcel Kovačić rođen je u Križevcima 20. siječnja 1951. Odrastao je sa sestrom Marijom i braćom Jurjem, Danijelom i Božidarom. Osnovnu školu završio je u Križevcima, srednju je polazio u Zagrebu, a završio je i građevinsku školu u Pakracu. Kod oca Marcela izučio je dva zanata, za proizvođača ogledala i staklorezača. Oženio se 4. listopada 1975. Ljubicom Arki iz Erdovca s kojom je odgojio troje djece, Marcel, Ivana i Ana.

Posljednji ispraćaj Marcela Kovačića bit će u subotu, 9. travnja, u 14 sati na Gradskom groblju u Križevcima.

Počivao u miru

prigorski.hr