Iz Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) najavili su u utorak, pri predaji liste DIP-u za EU izbore, da će njihovi zastupnici u EU parlamentu izdvajati trećinu plaće za najsiromašnije, dok su iz koalicije Umirovljenici zajedno naglasili da su oni jedini koji brinu o umirovljenicima.

“Prvi put HSU samostalno izlazi na ove izbore. Obzirom da je stanovništvo u EU sve starije i da je demografija veliki problem, HSU je na svojoj listi ponudio ljude koji imaju životno iskustvo i razumiju probleme umirovljenika”, kazao je predsjednik stranke Veselko Gabričević nakon predaje liste za europske izbore.

Ako osvoje mandat, najavio je da će se kandidati HSU-a izmjenjivati u Europskom parlamentu te osnovati fond u koji će izdvajati jednu trećinu plaće za najsiromašnije u RH.

U utrku za EU parlament 9. lipnja uključila se i koalicija Umirovljenici zajedno.

“Naša obveza je da kroz ovu kampanju uvjerimo onih 700.000 umirovljenika koji su ponovno izabrali siromaštvo, ovo im je prilika da operu savjest i isprave grešku koju su napravili 17. travnja”, rekao je Milivoj Špika ispred te koalicije i naglasio kako su oni jedina umirovljenička opcija koja se zalaže za bolja prava umirovljenika.

Listu za EU parlament predala je posljednjeg dana roka i Pravedna Hrvatska na čelu s Milanom Vrkljanom.