Izvršni odbor Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca podržava suradnju svih umirovljeničkih udruga u gradu.

-Zajednički sve četiri asocijacije koje skrbe o umirovljenicima lakše će i djelotvornije naći rješenja.- kazala je Ankica Pavičić, predsjednica Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca.

Podržana je inicijativa HSU-a i od strane Udruge invalida i Sindikata umirovljenika.

IMG_6929[1]

Osvrćući se na rad u proteklom periodu, istaknuto je da je pandemija Covida -19 zaustavila mnogobrojne planirane aktivnosti. Izostala su druženja, izleti, posjet kazalištima.

“U proteklom periodu veoma smo dobro surađivali s Gradskim društvom Crvenog križa, koje je organiziralo niz korisnih radionica i radionica u kojima su sudjelovali i članovi Gradske udruge umirovljenika Grada Vrbovca”, rekla je Ankica Pavičić.

Grad Vrbovec je u proračunu planirao i ove godine isplatiti božićnice, što je Izvršni odbor prihvatio. Ipak drže da se trebalo manje robovati administrativnim mjerama.

Podsjetimo, umirovljenici čija mirovina iznosi do 2.000 kuna imaju pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna, a umirovljenici čija su mirovinska primanja od 2.001 kuna do 4.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 100 kuna. U navedena mirovinska primanja i ukupan iznos ulaze i domaća i strana mirovinska primanja. Podsjetimo da je prošle godine 2.600 umirovljenika s područja grada Vrbovca dobilo božićnice.

Isto tako, osobe starije od 65 godina koje ne primaju ni domaća ni strana mirovinska primanja, a imaju prijavljeno prebivalište na području grada Vrbovca, na ime božićnice u 2021. isplatit će se iznos od 200 kuna.

Izvršni odbor je informiran o obilježavanju Međunarodnoga dana starijih osoba te o sportskim susretima umirovljenika koji su održani u Zaprešiću.

Na kraju je Izvršni odbor kooptirao Krešimira Pretkovića za svoga člana umjesto preminulog Tomislava Horvatića.

Dragan Vicković