Umirovljenici Ivanić Grada pomogli Banovini

25. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Umirovljenici Ivanić Grada pomogli Banovini


Umirovljenici Ivanić Grada također su se uključili u pomoć, potresom strašno pogođenom području Banovine. Željko Brezovečki – Brzi, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Ivanić Grada kazao je kako je to trebao biti još jedan normalan radni dan u našemu životu, ali priroda ima neke druge namjere.

-Ljuljanje, trešnja i neizvjesnost postala je stvarnost. Tada čovjek shvati da je malen, nemoćan i krhak, jer tih par sekundi svima je bila kao vječnost u nepoznato što i kako dalje. Vijesti su pokazale razmjere potresa koji je pogodio Sisačku Moslavačku županiju. Shvatili smo da trebamo nešto poduzeti i pomoći potrebitim. -kazao je Brezovečki.

IMG_5140

-Penzići su počeli donositi humanitarnu pomoć za našu Banovinu. Za par sati toliko je toga doneseno da smo odmah organizirali hladnjaču i uputili je na Banovinu u Petrinju i tamošnji Caritas. -pojasnio je Brezovečki.

Udruga umirovljenika Ivanić Grada uključila se i odlaskom volontera na pogođena mjesta gdje su sanirana krovišta i sve što je u ovakvim kriznim vremenima potrebito. Udruga je izdvojila dio sredstava za članice Kravarskog i Pokupskog kojima su prostorije za rad udruge umirovljenika znatno oštećene u ovom velikom potresu.

IMG_5137

-Još jednom se pokazalo veliko srce naših članova udruge i razumijevanje za potrebama ljudima u nevolji. Svakako je vrijedno sjetiti se i zahvaliti neznanim i znanim ljudima velikog srca koji su svojim primjerom pokazali da ako ne misliš na druge, jednoga dana shvatit ćeš da ni drugi ne misle na tebe. -zaključio je Brezovečki.

IMG_5146

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments