Vrbovčanka Dragica Čmelak (72) viša je medicinska sestra, a u mirovini je od 2014. godine. U Udruzi invalida grada Vrbovca Dragica je volonterka, a vanjski je suradnik u Gradskom društvu Crvenog križa grada Vrbovca u programu „Zaželi“.

-U Domu zdravlja Vrbovec radila sam 35 godina. Uvijek sam željela pomagati ljudima.- kazala je Dragica.

Vrijeme mirovine ova umirovljenica posvetila je svojoj obitelji u kojoj su četiri unuka, a njena pomoć umirovljenicima je značajna.

qrf

Na pitanje kako usklađuje sve obveze Dragica ističe da je sve moguće ako se dobro organizira.

-Kontroliram šećer u krvi i krvni tlak. To organizirano obavljamo ne samo u gradu Vrbovcu nego i u susjednim općinama, Dubravi, Farkaševcu, Gradecu, Preseki i Rakovcu. Bili smo i u Lonjici. Tamo odlazimo uz prethodnu najavu. Istodobno i umirovljenici su pravodobno obavješteni.-naglasila je.

-Održala sam nekoliko i stručnih zdravstvenih predavanja. Umirovljenici su zainteresirani i dobro reagiraju. Kontakt zdravstvenog osoblja i pacijenta je veoma važan. Sad u pandemiji taj je kontakt, opravdano izostao pa ga mi upotpunjavamo. Meni je lakše to obavljati  jer je riječ o mojim bivšim pacijentima. Znademo se. I sama pripadam toj populaciji.- rekla je Dragica te zaključila kako umirovljenike zanimaju konkretni odgovori na pitanja.

oznorCO

-Njih ne zanimaju uopćene stvari. On polazi od svog slučaja, svoga primjera i na njega želi konkretan odgovor. To  se najbolje sada osjeća u pandemiji. Ako je itko discipliniran u provođenju epidemioloških mjera, onda su to umirovljenici. Često javno objavljene mjere i zbunjuju. Snalazimo se.- za kraj je poručila.

(Dragan Vicković)