Trgovački sud u Osijeku istovremeno je otvorio i zaključio stečaj nad Ujedinjenim hrvatskim domoljubima (UHD) te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta politička stranka s utvrđenih 696 eura duga brisati iz Registra političkih stranaka.

Sudska odluka uslijedila je nakon oglasa objavljenog u listopadu kojim se poziva predsjednik UHD-a Dražen Bogdan da u roku od 15 dana dostavi popis imovine i obaveza te stranke, ali i vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja i uplate predujam za troškove postupka.

Budući da se zastupnici UHD-a i vjerovnici stranke nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio nesposobnost za plaćanje te je donio odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja.

Ujedinjeni hrvatski domoljubi stranka je upisana u Registar političkih stranaka u siječnju 2017,. sjedište joj je u Đakovu, a kao predsjednik i dopredsjednik istaknuti su Dražen Bogdan i Jadranko Mišić.

Stranka se u svom nacrtu programa zalagala za, između ostaloga, “lustraciju svih koji su djelovali na štetu naroda Republike Hrvatske od Drugoga svjetskog rata do danas”, poništenje abolicije i kriminalne pretvorbe i privatizacije, vraćanje hrvatske monetarne neovisnosti i banaka u hrvatsko vlasništvo, uvođenje prijevremenih braniteljskih mirovina i besplatno zdravstveno osiguranje.

Ujedinjeni hrvatski domoljubi svojevremeno su, prema istupu predsjednika Dražena Bogdana, potpisali Povelju o suradnji s Hrvatskim suverenistima navodeći kako  u “velikoj većini imaju iste poglede i iste ciljeve”.