Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 27, 22 i 38 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“.

Naime, u nedjelju su policijski službenici iz Ivanić Grada primili dojavu da su u Ulici Matije Gupca nepoznati počinitelji otuđili vreće peleta uskladištene na otvorenom dijelu proizvodnog pogona trgovačkog društva.

Na mjestu događaja policijski službenici poduzeli su potrebne mjere i radnje gdje su potvrdili istinitost zaprimljene dojave. Nedugo nakon toga, sumnja se, osumnjičene osobe su se ponovno osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka vratile do proizvodnog pogona trgovačkog društva te su nastavili utovarivati vreće s peletima u vozilo.

Nakon zaprimljene dojave o sumnjivom kretanju osoba na toj adresi, koje su se dovezle osobnim automobilom marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka, ponovno su policajci iz Ivanić Grada žurnim izlaskom na mjesto događaja tamo uočili, posumnjali u činjenje kaznenog djela i uhitili osumnjičene osobe koje su doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg su pronašli 46 otuđenih vreća peleta.

Materijalna šteta prouzročena ovim kaznenim djelom iznosi oko 3000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.