Zbog niza krađa, ali i preprodaje ukradenih predmeta te nezakonitog oružja požeško-slavonska policija kazneno je i prekršajno prijavila osmoricu muškaraca u dobi od 16 do 48 godina s područja Požege.

Niz nedjela koje policija stavlja na teret osumnjičenima započet je sredinom studenoga prošle godine kada je 18-godišnjak tijekom dana u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja provalio u obiteljsku kuću i otuđio igraću konzolu.

Taj je provalnik, s jednako starim kolegom mjesec dana kasnije u požeškoj Ulici Arslanovci provalio i u trgovinu iz koje su otuđili više trimera i motornih pila.

Nakon toga jednom od 18-godišnjaka u provalničkom pohodu pridružio se 16-godišnjak i treći 18-godišnjak te su 10. ožujka ove godine iza dva sata u Požegi u Ulici Svetog Roka provalili u trgovinu iz koje su otuđili raznu informatičku opremu.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila i da je trojka od 1. do 3. travnja 2022. u Požegi u Ulici Fratrovica, ispred obiteljske kuće, ukrala automobil “lancia”, požeških registracija, a već 5. travnja u večernjim satima u mjestu Seoci i “volkswagen”. Dan kasnije u večernjim satima u mjestu Novo Selo u Ulici Hrvatskih dragovoljaca iz dvorišta obiteljske kuće ukrali su i automobil marke “alfa” požeških registracija.

U policiji kažu da su ukradene predmete zbog preprodaje od mladih lopova kupovala dvojica 22-godišnjaka i jedan 41-godišnjak s područja Požege. Oni su osumnjičeni za kazneno djelo prikrivanja, jer su s namjerom preprodaje kupovali predmete za koje su znali da su ukradeni.

Tijekom istrage policija je kod jednog od 18-godišnjaka pronašla i pištolj. Oružje mu je dao drugi 18-ogodišnjak, koji je pištolj donio od kuće. Zbog tog pištolja prekršajnu prijavu dobio je otac mladića, jer je oružje neovlašteno posjedovao.