Policija je razriješila prošlomjesečne provalne krađe, sefa u jednoj tvrtki u Otočcu, zlata u gospićkoj zlatarnici i krađe automobila za potrebe tih pljački, te su uhićena četvorica muškaraca i jedan maloljetnik iz Otočca, izvijestila je u petak PU ličko-senjska.

Uhićenici stari od 17 do 31 godine osnovano se sumnjiče da su počinili više kaznenih djela teških krađa, krađa, pomaganja i sprječavanja dokazivanja.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da su 19-godišnjak i 17-godišnjak noću 19. prosinca u Otočcu provalili u zgradu iz koje su otuđili sigurnosni sef s novcem, čime su oštetili pravnu osobu sa sjedištem u Kukuljanovu.

Iduće su noći ista dvojica u Brinju iz jednog dvorišta 55-godišnjaku ukrali osobni automobil i krenuli u Gospić s namjerom počinjenja kaznenog djela, dok su im 29-godišnjak, 31-godišnjak i 21-godišnjak činili prethodnicu i na taj način im pomagali.

U Gospiću su 19-godišnjak i 17-godišnjak provalili u zlatarnicu 53-godišnjeg Zadranina i tamo ukrali nakit i novčanik s pologom. Potom su se odvezli do Perušića i tamo zapalili otuđeni osobni automobil kako bi spriječili dokazivanje kaznenog djela, stoji u priopćenju.

Za vrijeme kriminalističkog istraživanja nadležni je sud izdao nalog za pretragu domova s ostalim prostorijama i osobnih automobila koje osumnjičeni koriste na području Otočca, te su im pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Svih pet osumnjičenika je uhićeno i predani su pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, te će uz kaznene prijave i naknadna posebna izvješća biti odvedeni na saslušanje nadležnom državnom odvjetništvu.