Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je na svojim internetskim stranicama objavila kako je otvorila istragu protiv talijanskog nogometnog giganta Juventusa.

UEFA je učinila isto ono što je napravio Talijanski nogometni savez (FIGC) nekoliko dana ranije, a sve nakon optužbi o financijskim malverzacijama u Juventusu. U pitanju su, prvenstveno, isplaćivani iznosi igračima koji se ne podudaraju sa službeno objavljenim ciframa, a sve te moguće tajne ispale događale su se tijekom 2020. i 2021. godine.

Klupska uprava je početkom tjedna podnijela ostavku, na čelu s predsjednikom Andreom Agnellijem i izvršnim direktorom Maurizijom Arrivabeneom. Trenutačno prvi čovjek kluba je revizor Gianluca Ferrero koji bi se u ovom trenutku mogao bolje snaći u svim financijskim i pravnim problemima u koje je opet upao torinski klub.

Istragu od strane UEFA-e vodi odjel za financijsku kontrolu koji je već utvrdio goleme razlike u izvješćima koje je dobio, od stvarnog stanja u kojem se nalazi klub.

Talijanski mediji ranije su pisali kako su moguće drakonske kazne koje bi Juventus mogao dobiti u slučaju da se utvrdi nezakonitost radnji dosadašnjih čelnika.