Više od 150 članova i brojni uzvanici prisustvovali su redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“, koja je održana u Domu kulture u Sračincu.

Podršku članovima Udruge koja čuva spomen na proslavljenu brigadu osnovanu prije 30 godina te promiče Domovinski rat i istinu o Domovinskom ratu, dali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop, načelnik Općine Vinica Branimir Štimec te Damir Belaj u ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „ Tigrovi“ – podružnica Varaždin.

– O doprinosu „Puma“ obrani Domovine najbolje govori njihov slavni ratni put, ali treba istaknuti da su danas aktivni članovi našega društva. U svim područjima kojima se bave su uspješni, a uvijek kada zatreba, oni su tu da pomognu drugima – istaknuo je župan Stričak.

Članovi su na Skupštini jednoglasno prihvatili Izvješće o radu za 2022. godinu, kao i Plan rada te Financijski plana za 2023. godinu. – U 2022. godini Udruzi su odobrena 23 projekta na nacionalnoj i lokalnoj razini od kojih je provedeno 12, a 11 projekata realizirat će se tijekom ove godine – najavio je predsjednik Udruge „Puma“ Robert Puja.

Ujedno je zahvalio svim članovima i tijelima Udruge na nesebičnom angažmanu u radu Udruge u prošloj godini. – Zahvaljujemo bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“, članovima Udruge i mnogobrojnim gostima na dolasku i sudjelovanju na redovnoj izvještajnoj Skupštini – istaknuo je.