Udruga osoba s invaliditetom Križevci potpisala je 23. veljače 2024. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – ostvari II“ (SF.3.4.11.01.0255) u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega je 15% sufinancirano sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a 85% sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus.

Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, sa svrhom povećanja njihove socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Kroz projekt će se zaposliti 10 pružatelja usluge potpore i podrške pripadnicima ciljane skupine na području grada Križevaca te općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno. Svaki pružatelj usluga brinut će o najmanje 6 korisnika u obliku sljedećih usluga: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanja drugih svakodnevnih potreba.

Razdoblje provedbe projekta je od 23. veljače 2024. do 23. veljače 2027. godine.