Udruga žena Svetojanke u suradnji s Udrugom A je to art Podravina organizirala je kreativnu radionicu gdje su članice mogle naučiti kako je novinski papir moćan alat kod izrade pojedinih predmeta.

Svetojanke su na taj način započele realizaciju svoje ideje izrade figura u prirodnoj veličini čovjeka. Ideja je napraviti muški i ženski lik u narodnoj nošnji koji će na figurativan način ukrašavati prostor pored vodenice u Svetoj Ani. Članice udruge „A je to art Podravina“ napravile su prvi korak u izradi likova koristeći novinski papir kao bazu za izradu i usmjerile Svetojanke na koji način da nastave realizaciju svoje ideje kroz nadolazeće radionice korištenjem posebnih metoda ljepljenja papira, bojanjem i kreiranjem detalja.

-Potrebne su još minimalno tri radionice kako bi završile s izradom, a nadamo se da će naša ideja biti ostvarena do obilježavanja dana Svete Ane. Zahvalni smo udruzi „A je to art Podravina“ na suradnji i gostovanju u našoj  prvoj radionici te se radujemo našem sljedećem susretu – rekla je predsjednica Udruge žena Svetojanke, Martina Račan.