Udruga žena Glogovac na Cvjetnu nedjelju održala je svoju tradicionalnu Uskrsnu izložbu. Unatoč lošem vremenu tamošnji dom je bio prepun posjetitelja i izlagača. Predstavilo se više od 25 izlagača iz Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

U ponudi  su se mogli  pronaći  suhomesnati i mliječni proizvodi, proizvodi  od meda, bučinih koštica, lješnjaka, aronije, raznih likera, Uskrsnih aranžmana, pisanica, kozmetike od kozjeg mlijeka, medičarskih proizvoda, domaće tjestenine, povrća, cvijeća, igračaka, balona.

Uskrsna zečica podijelila je  mališanima slatkiše, a ove je godine za klince bio iznenađenje turistički vlakić koji je dječicu prevozio po Glogovcu. Djeca su bila oduševljena što je bio pokazatelj kako se i za najmlađe mogu uvrstiti sadržaji na ovakvoj izložbi.

Svoje su ručne radove izložile i članice Udruge, a posjetitelje su počastile sa više od 60 vrsta domaćih kolača, Uskrsnim doručkom što uključuje šunku, jaja, kobasice, prgice te domaćim likerima i vinom.

Izložbu je posjetio i načelnik općine Mario Hudić  sa zamjenikom Stjepanom Sršekom koji Udruzi u svim njihovim akcijama daju moralnu a i financijsku pomoć. U Knjigu dojmova se upisao izniman broj posjetitelja koji su izrazili  svoje dojmove  i oduševljenje  te čestitali na organizaciji ovakve manifestacije u Glogovcu.

-Hvala svima koji su nas posjetili i proveli Cvjetnu nedjelju sa nama  na našoj  Uskrsnoj izložbi. – rekla je predsjednica udruge žena Nada Štefanec.

prigorski.hr