Održana je Godišnja skupština Udruge umirovljenika Općine Rugvica. Izvješće o radu podnio je, predsjednik Marijan Jagušt. Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica odao je priznanje radu Udruge umirovljenika Općine Rugvica.

– Umirovljenici čine veliki dio populacije, a Udruga se dokazala svojim radom i sudjelovanjem u društvenom životu općine te će i nadalje imati maksimalnu potporu općine – ističe Čičak.

penzici-rugvica_1

Udruga umirovljenika općine Rugvica je, temeljem dobre suradnje s općinom, u ovoj godini predvidjela čak 90.000 kuna potpore iz općinskog proračuna, odnosno ukupno 196.000 kuna, uključujući i druge izvore financiranja, za rad u ovoj godini.

Uz to, preneseno je od lani, u financijski plan još 78.000 kuna iz prethodne godine, koja je, unatoč korona krizi, realizirana sa 111.000 kuna troška.

Unatoč lanjskom smanjenom opsegu djelovanja iz objektivnih razloga, rugvički su umirovljenica realizirali bogat program koji je obuhvatio brojne izlete na more i u toplice te marijanska svetišta, organizaciju ljetovanja na moru, brige za zdravlje te brige za socijalno ugrožene članove, organizaciju poklona za sve svoje članove za Božić.

Udruga umirovljenika danas broji više od 750 članova. Osigurala je povoljnu nabavku ogrjeva za svoje članove, obilazila ih u slučaju bolesti, ali i osigurala dostojan ispraćaj za čak 30 članova koji su lani umrli. S ponosom je istaknuto i sudjelovanje na županijskim sportskim susretima umirovljenika na kojima je ekipa Rugvica ostvarila drugo mjesto u potezanju konopa.

Sjednici skupštine nazočili su i mnogi gosti iz srodnih umirovljeničkih udruga te Ivan Vucina, dopredsjednik Županijske organizacije Matice umirovljenika Hrvatske.