Udruga umirovljenika općine Pokupsko broji 100-injak članova, predsjednik je Vladimir Turković, a udruga djeluje od 1995.

-Područje općine Pokupsko stradalo je u Domovinskom ratu, kao i u potresu koji je zahvatio Petrinju i Zagrebačku županiju 2020. Oštećene su mnoge obiteljske kuće i gospodarski objekti. Činimo sve što je u našim mogućnostima kako bi se normaliziralo stanje.
Za istaknuti je i pomoć Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije na čelu s Josipom Jakopačem u sakupljanju finacijske pomoći, na čemu su umirovljenici općine Pokupsko veoma zahvalni- rekao je Turković.

Predsjedništvo Udruge umirovljenika općine Pokupsko djeluje u sastavu: Vlado Turković, predsjednik, Stjepan Šepčić, dopredsjednik, Zorica Šestan, blagajnik, Stjepan Škrinjarić, tajnik, te članovi: Barica Kaurić,Milan Pavek, Zlata Mareković, Milan Antolović i Josip Mlinarić.

Predsjedništvo se sastaje 10-ak puta godišnje kako bi usmjeravalo i koordiniralo rad udruge. Organiziraju godišnje 1- 2-izleta te hodočašće. Ove su su godine bili u Međugorju, posjetili su Pelješki most, te svetište Vepricu, a bili su i na Udbini.

pokupsko2
Udruga nema svoje vlastite prostorije, već koristi općinske zajedno s još tri udruge.

U udruzi naglašavaju stalnu brigu o zdravstvenom stanju članova pa organiziraju mjerenje tlaka i šećera u krvi. Održali su i edukaciju o korištenju interneta.
-Sudjelujemo u sportskim igrama koje organizira Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije – rekao je Truković.