Održana je redovna izvještajna godišnja skupština Udruge umirovljenika grada Zaprešića, pod predsjedavanjem predsjednika Borisa Puhaka.

Na skupštini su podnesena izvješća o radu Udruge u 2022., financijska izvješća kao i plan rada za 2023. Boris Puhak je u izvješću o radu protekle godine naglasio da je Udruga nastavila provoditi socijalno humanitarni program s ciljem poboljšanja života naših članova, te njihovo aktivno uključivanje u rad Udruge.

Istaknuto je da su umirovljenici Zaprešića bili na izletima u Lonjskom polju i Mariji Bistrici te na još desetak izleta u organizaciji naših podružnica. Kroz ljetne mjesece redovito se išlo na jednodnevne izlete na more, a oni su bili na 7-dnevnom ljetovanju na otoku Braču u Postirama.

Istodobno, istaknuli su da su boravili na 12-dnevnoj rehabilitaciji u Thalassotherapiji u Crikvenici i to u ožujku i studenom, gdje je bilo prisutno oko 150 članova. Već tradicionalno podijeljeno je 110 uskrsnih paketa, a svaki član dobio je po 5 kilograma jabuka s domaćeg OPG-a.

Održan je i turnir u šahu, belotu, pikadu i potezanju užeta te su najbolji zastupali Udrugu na Sportskim susretima ZUUZŽ. U mjesecu listopadu obilježili su Međunarodni dan starijih osoba druženjem s osobama starijim od 80 godina kao i bračnim parovima sa 50 i više godina bračnog staža. Bilo je prisutno oko 120 starijih članova.

U sklopu EU projekta „Aktivan i uključen“ tijekom cijele godine održavane su radionice informatike, nordijskog hodanja, tjelovježbe, keramike, te tečajevi crtanja, slikanja, heklanja, engleskog jezika, kuglanja. Održana su i brojna predavanja iz programa prevencije i očuvanja zdravlja, pravna i psihološka predavanja na teme relevantne za umirovljeničku populaciju. Osnovan je i volonterski centar za pomoć našim potrebitim starijim članovima te smo volontere uključili u mrežu volontera Hrvatske.

U sklopu provedbe kulturno umjetničkih aktivnosti u Zaprešiću su osnovali i zbor umirovljenika te posjećivali kazališne i filmske predstave. Organizirali smo i izložbu radova s likovne i keramičarske radionice u Muzeju „Matija Skurjeni“ u Zaprešiću, koja je bila odlično posjećena.

Sva izvješća jednoglasno su usvojena , a nakon toga skupštini su se obratili gosti iz prijateljskih Udruga Brdovec, Jakovlje i Marija Gorica, predstavnik ZUUZŽ Josip Jakopač i ispred grada Zaprešića pročelnica Sandra Sabol Valenčak.

DSC04292 DSC04265 DSC04271IMG-20230605-WA0007 IMG-20230605-WA0005