Udruga umirovljenika grada Vrbovca: ‘Članovi starije populacije ne izlazite nepotrebno iz svojih stanova’

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Udruga umirovljenika grada Vrbovca: ‘Članovi starije populacije ne izlazite nepotrebno iz svojih stanova’


Gradska udruga umirovljenika grada Vrbovca skrenula je pozornost svojim članovima kao i svim ostalim građanima, posebno građanima starije životne dobi, da se u vezi s pandemijom koronavirusa pridržavaju uputa koje je javno iznio Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i stožer Civilne zaštite grada Vrbovca.

– Posebno upozoravamo na potrebu samodiscipline u provođenju spomenutih mjera, a napose da starija populacija ne izlazi nepotrebno iz svojih stanova da se pridržavaju samoizolacije. Time će zaštiti sebe i svoje ukućane, ali i spriječiti prenošenja i širenje spomenutog virusa – poručili su.

Dodali su kako u slučaju kad je riječ o zdravstvenoj zaštiti, osobe ne idu u Dom zdravlja nego da komuniciraju telefonski sa svojim liječnikom.

– Važno je da svojim susjedima koji su u potrebi ponudite pomoć kao što je odlazak u prodavaonice živežnih namirnica ili ljekarne. Nazovite telefonski broj koji je otvorio grad Vrbovec  27-99-900  gdje možete dobiti neophodnu pomoć kad je riječ o odlasku u trgovinu ili ljekarnu – objasnili su u priopćenju čiji su sadržaj usuglasili na telefonskoj sjednici Izvršnog odbora Udruge.

Zbog izvanrednih okolnosti Gradska udruga umirovljenika – koja je  utorkom i petkom od 9 – 13 sati dežurala u svojim prostorijama na Brdu 3, ukida do daljnjega dežurstvo.

Facebook Comments