Udruga umirovljenika općine Farkaševac osnovana je 23.studenoga 2019 i najmlađa je udruga umirovljenika u Zagrebačkoj županiji. Za njih vrijedi ona narodna: „Mali smo, ali smo složni.“

Novo vodstvo Udruge od 02. rujna 2021. s novim predsjednikom Nikolom Horvatom i tajnicom Radmilom Bizek, pokrenulo je aktivnosti i druženja. Članovi Udruge umirovljenika općine Farkaševac sudjelovali su na sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije koji su održani u Zaprešiću. Za prvi Advent u Farkaševcu uz dogovor sa načelnikom općine Matijom Copakom, sudjelovali su na svim danima Adventa. Na Adventu su u natjecanju osvojili 5 medalja i 1 pehar.

udruga umirovljenika slika 7

Prvi vikend Adventa osvojena je zlatna medalja (1 mjesto) i pehar u kuhanju sarme, a to su osvojili: Nada Brckan iz Farkaševca i Zdravko Jandrijević iz Bolča koji su nagradu poklonili Udruzi umirovljenika. Istog vikenda ispred Udruge umirovljenika osvojena je i srebrena medalja (2 mjesto) u kuhanju sarme, a to su osvojile Ankica Pigac iz Bolča i Srebrenka Božić iz Kabla.

Dugi vikend Adventa bilo je na redu kuhanje graha. Sudjelovale su Jovanka Komadina iz Majura i Srebrenka Božić iz Kabla. Osvojile su brončanu medalju za 3 mjesto.

Udruga umirovljenika Farkaševac 1 slika

Treći vikend Adventa bio je rezerviran za kuhanje gulaša u kojemu su ispred Udruge umirovljenika općine Farkaševac sudjelovale Ankica Pigac iz Bolča i Radmila Sokač iz Kabla koje su osvojile srebrenu medalju za 2 mjesto. Četvrti vikend Adventa ponovno nam je donio srebrenu medalju za osvojeno 2 mjesto i to za najukusniju kobasicu na području Općine Farkaševac. Bio je to Milan Pigac iz Bolča.

Udruga umirovljenika slika 5

– Za ovu 2022. planiramo uz dogovor s načelnikom općine sudjelovati na danima Uskrsa i na danima općine Farkaševac. Želimo organizirati razne izlete i druženja uz glazbu s drugim udrugama. Namjeravamo sudjelovati i na sportskim igrama Zagrebačke županije. To sve ne bismo mogli postići da nemamo naše aktivne i vrijedne članove – rekla je Radmila Bizek, tajnica Udruge.

Vodstvo Udruge: Nikola Horvat je predsjednik, zamjenik predsjednika je Ljerka Jakopčević, tajnik Radmila Bizek, blagajnik je Mirjana Omerčić, dok su u Izvršnom odboru još i Milan Pigac, Marija Mađerić i Zdenka Levatić.

udruga umirovljenika slika 8

– Posljednja tri mjeseca prošle godine „posložili“ smo se, da bismo dobro odradili svoj dio poslova u Adventu koji je općina organizirala. Ističem dobru suradnju s općinom Farkaševac. U Udruzi nas ima 100-tinjak. Sastajemo se četvrtkom od 15 sati u našim prostorijama, a na kraju petorica naših članova ide utorkom u Vrbovec gdje se obučavamo na računalima. I to nam treba – kazao je Nikola Horvat.

Na kraju vodstvo Udruge umirovljenika općine Frakaševac ističe dobru suradnju s lokalnom samoupravom, posebno s načelnikom općine Matijom Copakom.

Udruga umirovljanika Farkaševac 5 slika Udruga umirovljanika Farkaševac 3 slika Udruga umirovljenika Farkaševac 2 slika udruga umirovljenika slika 6

Dragan Vicković/prigorski.hr