Udruga umirovljenika općine Brckovljani na svojoj izborno-izvještajnoj skupštini ocijenila je uspješnom prošlogodišnji rad. Na području općine Brckovljani živi 1250 umirovljenika, a Udruga umirovljenika broji 706 članova.

Skupština je izabrala Marijana Bach-Rojecky za dopredsjednika Udruge, te Milivoja Čehulića za člana Izvršnog odbora.

Članovi Izvršnog odbora Udruge umirovljenika općine Brckovljani su: Željko Tašler, predsjednik te Marijan Bach-Rojecky (dopredsjednik), Stjepan Tomic, Josip Bastalec, Milan Suvajac, Vladimir Krklec, Zvonimir Kutica, Stjepan Gabud, Dragutin Ivanić, Milivoj Čehulić i Stjepan Baček.

Izvješće o radu Udruge za 2018. podnio je Željko Tašler predsjednik koji je istakao da je ispunjen program rada. Članovi udruge bili su na 22 izleta: ljeti na moru, a zimi u toplicama. Ukupno je na izletima tijekom godine bilo 549 putnika umirovljenika. Oni jednom mjesečno organiziraju plesne večeri u Štakorovcu na kojima je u prosjeku 60 osoba. Neke predviđene aktivnosti nisu realizirali zbog nedostatka adekvatnog prostora.

Udruga je prošle godine ugostila amatersku skupinu Udruge umirovljenika iz Svetog Ivana Zeline koji su izveli kazališnu predstavu „Božićna bajka“. Istodobno uspostavljena je suradnja s Udrugom umirovljenika i građana“ Radost“ iz Križa koja je organizirala sportske susrete.

Na skupštini je posebno istaknuta dobra suradnja s općinom Brckovljani i načelnikom Željkom Funtekom. Dosadašnja blagajnica Josipa Kurtić dobila je posebnu zahvalnicu za dobro obavljeni posao blagajnika Udruge umirovljenika a taj je posao koji radila 17 godina. Dragan Vicković/prigorski.hr