Udruga specijalne jedinice policije “RODA” u projektu „ZAjedno”

15. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Udruga specijalne jedinice policije “RODA” u projektu „ZAjedno”


Udruga specijalne jedinice policije “RODA” Varaždin nositelj je projekta „ZAjedno”, a početna konferencija projekta kojoj su prisustvovali i župan Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković, predstavnica Ministarstva branitelja Snježana Hunjet, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić,  kao i mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga održana je u atriju Županijske palače.

Inače, radi se o projektu vrijednom 1,88 milijuna kuna, a u stopostotnom ga iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz inicijative za zapošljavanje mladih, Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali i to 91,89 posto, a ostatak iz državnog proračuna RH.

vž županija zajedno roda (2)

Svrha projekta je kroz programe i radionice, uz stručno vodstvo raditi na aktivnosti povećanja samopouzdanja, komunikativnosti i profesionalnosti radi lakšeg uključivanja na tržište rada.

Prisutne je na početku pozdravio Dražen Vitez, predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije “RODA” i predsjednik NK Varaždin dok je župan Stričak istaknuo kako je geslo Specijalne policije “Prvi u ratu, prvi u miru“.

– Kao što smo prvi stali u obranu naše domovine i danas smo opet prvi u provođenju europskih projekata putem naše Udruge. Osobno i kao župan smatram da ako su se građani spremni udružiti, trošiti svoj novac i vrijeme putem bilo koje udruge, znači da ih to zanima, da to vole. To treba poticati i još im davati na važnosti. Stoga, svaka udruga koja djeluje na području Varaždinske županije koja se javi na natječaj, ispuni svu proceduru, bit će poticana i sufinancirana jer to tako mora biti – rekao je župan.

vž županija zajedno roda (1)

Podsjetio je i na obilježavanje 30. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

– Veseli me da je upravo ovo jedan od događaja, da i dalje služimo našem narodu i našim građanima. U petak, nakon punih 30 godina, naši policajci dobivaju svoj spomenik – 37 poginulih, od toga 31 u Vukovaru, pet ih se vodi kao nestale, a 25. rujna ćemo veličanstvenim mimohodom ratnih pripadnika i udruga staviti točku na i jer to Varaždin i naši branitelji zaslužuju – najavio je župan.

Spomenimo kako su partneri na projektu Varaždinska i Međimurska županija, područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin i Čakovec, Nogometni klub Varaždin te Romska udruga Međimurja.

Projekt se inače provodi od 6. srpnja 2021. do 6. srpnja 2023. godine.

Facebook Comments


[ssba]