Udruga osoba s invaliditetom u Vrbovcu: ‘Cilj nam je osiguravanje povlastica koje invalidima pripadaju po zakonu’

16. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Udruga osoba s invaliditetom u Vrbovcu: ‘Cilj nam je osiguravanje povlastica koje invalidima pripadaju po zakonu’


Udruga osoba s invaliditetom u Vrbovcu djeluje od 2008. Udruga danas broji 95. članova u kojoj su invalidi ne samo s područja grada Vrbovca, već i s područja( bivša općina Vrbovec) – općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka.

Procjenjuje se da je na ovom području 3700 invalidnih osoba.

Cilj udruga je osiguravanje zakonskih povlastica, popusta na cestarinu, osiguranja parkirališnih mjesta u grada i druge povlastice koje invalidima pripadaju po zakonu.

udruga invalida vrbovec (2)

Danas Udrugu invalida vodi Đuro Glavinec, predsjednik, a Stjepan Pisačić je zamjenik predsjednika. Dužnost tajnika obnaša Jelica Barić, a blagajnik je Marijan Čmelak.

– Sastajemo se utorkom od 10-12 sati u našim prostorijama ( dvorac Patačić u središnjem gradskom parku). Zbog epidemiloškoih mjera nismo u stanju provoditi ovogodišnji program rada. Riječ je o članstvu koje je u rizičnoj skupini i moramo čuvati sebe i svoje najbliže. Stoga će ove godine i izostati održavanje redovne godišnje skupština – naglasio je Glavinec.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments