Završna konferencija EU projekta pod nazivom “Budimo ruka podrške”, održana je u ponedjeljak u prostorima Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima.

Riječ je o prvom EU projektu, ujedno i najvećem do sada, koji je Udruga “Maslačak” Križevci provela kao nositelj projekta.

PRO_6771

Na projektu su sudjelovali i projektni partneri Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i  Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” iz Đurđevca, dok je projektni suradnik bio Centar za mlade Križevci.

PRO_6781

Na završenoj konferenciji predstavljeni su ostvareni rezultati i aktivnosti projekta. Predsjednica udruge Maslačak, Tamara Premuš, zahvalila je svima na dolasku i otvorila predstavljanje rezultata projekta “Budimo ruka podrške”.

– Godina dana je brzo prošla, na početku projekta je bilo puno aktivnosti, a čitava koordinacija i realizacija projekta je bila dosta izazovna. Hvala vam svima koji ste sudjelovali – poručila je.

PRO_6788

Danijela Bočkaj, voditeljica ovog projekta dodala je kako su svi iz udruge jako ponosni jer su uspjeli realizirati svoj prvi EU projekt.

– Vjerujemo da će nam to biti odskočna daska za neke nove velike projekte koji će poslovanje udruge staviti na novu, ozbiljniju razinu te ćemo tako unaprijediti kvalitetu socijalnih usluga koje pružamo, a što će u konačnici dovesti do poboljšanje kvalitete života naših korisnika – kazala je.

PRO_6790

Opći cilj projekta je bio doprinos jačanju i razvoju kapaciteta OCD-a te suradnju u lokalnoj zajednici, dok su specifični ciljevi bili osposobljenje predstavnika OCD-a za prikupljanje sredstava, osnaženje predstavnika i volontera za razvoj socijalnih usluga u zajednici i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osviještenje lokalne zajednice o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju, osobito u kriznim situacijama, a iz udruge poručuju kako su svi ciljevi uspješno ispunjeni.

PRO_6775

U sklopu projekta su provedene i brojne radionice na teme usvajanja znanja na području financijskog upravljanja i zakonodavnih okvira, usvajanje znanja zaposlenika i volontera na području zapošljavanja i socijalnog uključivanja, poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici i unaprjeđenje javne svijesti i zagovaranje i rješavanja potreba ranjivih skupina.

PRO_6810

Prisutnima se obratila i Maja Blažek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije.

– Danas prisustvujemo jednoj završnoj konferenciji projekta koji Županija itekako podržava, kao i Vaš trud i rad. Radite hvalevrijedan posao. Mi u Županiji stojimo iza Vas i nadamo se uspješnoj suradnji i u budućnosti te Vam želimo još puno ovakvih završnih konferencija – zaključila je.

PRO_6807

Na konferenciji je prisustvovala i ravnateljica Gradske knjižnice Križevci, Marjana Janeš-Žulj.

– Nadam se da Vam je ova suradnja bila ugodna, a vjerujem i u buduće suradnje koje ćemo ostvarivati. Knjižnica i Udruga “Maslačak” moraju surađivati jer su nam programi kompatibilni. Moramo i dalje raditi u korist mladih i svih onih koje vi podržavate – kazala je.

PRO_6815

Ana Ivančan, suradnica na ovom projektu, pohvalila je suradnju triju gradova, Križevaca, Bjelovara i Đurđevca na ovom projektu.

– Izuzetno mi je drago što se Udruga “Maslačak” bacila u nabujalu rijeku i krenula plivati europskim vodama. To je prvi, ali odličan potez da krenete dalje. Vidjela sam entuzijazam, puno rada i predanosti i mislim da bez toga ne bi bilo ni uspjeha -poručila je.

PRO_6768 PRO_6769 PRO_6770 PRO_6772 PRO_6779 PRO_6785PRO_6783 PRO_6793 PRO_6802 PRO_6804 PRO_6806