Udruga “Maslačak” Križevci uspješno provela projekt “Ruka podrške”

10. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Udruga “Maslačak” Križevci uspješno provela projekt “Ruka podrške”


Udruga “Maslačak” Križevci je u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci provela projekt “Ruka podrške” u periodu od 1.10.2019. do 31.8.2020. godine (šk. godina 2019./2020.). Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja sa  85.470, 99 kuna, a sufinancirala Koprivničko-križevačka županija sa 3.000,00 kuna.
projekt udruge maslacak 03
Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti kao što su suradničko usvajanje znanja i vještina, provođenje različitih kreativnih radionica te rehabilitacijske i inkluzivne aktivnosti.
projekt udruge maslacak 04
Ciljna skupina su bila djeca i mladi s teškoćama u razvoju. Obuhvaćeno je 20-ero djece od mlađe školske dobi do 18 godina. Djeca i mladi su polaznici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, a ostali su bili iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Svi su smješteni u Samostanu časnih sestara red sv. Bazilija u Križevcima – paviljon za djecu Svetog Marka Križevčanina.
Kroz projekt su organizirane i provedene slijedeće aktivnosti: kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske i edukacija. Aktivnosti su se provodile u obliku radionica, grupnog i individualnog rada pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora i dvije voditeljice radionica.
projekt udruge maslacak 05
Djeca i mladi su zadovoljni svojim sudjelovanjem u projektu, najviše su im se svidjele praktične aktivnosti i grupni rad koji im je osigurao intenzivne socijalne kontakte. Rad u radionicama im je omogućio da nauče nešto novo, da budu samostalniji, da se opuste i da češće kontaktiraju i druže se sa vršnjacima.
projekt udruge maslacak 06
Završna konferencija projekta održana je 18.8.2020. je u dvorištu kuće Udruge u Gundulićevoj ulici, – priopćila je Tamara Premuš,
predsjednica Udruge “Maslačak” Križevci