Udruga “Maslačak” Križevci organizirala edukaciju za zaposlenice Udruge, roditelje, volontere, stručne suradnike i predstavnike javnih ustanova

7. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Križevci Udruga “Maslačak” Križevci organizirala edukaciju  za zaposlenice Udruge, roditelje, volontere, stručne suradnike i predstavnike javnih ustanova


Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci organizirala je u petak, 4. svibnja 2018. edukaciju za zaposlenice Udruge, roditelje, volontere, stručne suradnike i predstavnike javnih ustanova.

maslacak10

Edukacija “Pružanje podrške osobama s intelektualnim i drugim razvojnim teškoćama u skladu s njihovim značajkama razvoja, interesima i potrebama” organizirana je u okviru trogodišnjeg programa “Poludnevni boravak” koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predavač je bila izv.prof.dr.sc. Daniela Bratković sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa osobama s intelektualnim teškoćama i radu u udrugama.

maslacak8

Edukacija je pružila niz informacija koja će biti od velike pomoći zaposlenicama Udruge u njihovom radu, kao i roditeljima ovih osoba u svakodnevnoj skrbi za njihove članove sa teškoćama.

Osim zaposlenica Udruge i stručnih suradnika te roditelja, pozivu su se odazvali volonteri te stručni suradnici Zavoda za zapošljavanje u Križevcima i Dječjeg vrtića Križevci, a edukacija je održana u prostorima Udruge u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciji Križevci.

maslacak9
Prije edukacije profesorica Bratković je posjetila kuću u Gundulićevoj ulici i provela prijepodne sa članovima Udruge koje je zatekla u proljetnim radovima i pripremi palačinki te je pohvalila njihove sposobnosti i zalaganje.

prigorski.hr