U prostorijama Osnovne škole Đurđevac, Odjela za učenike s teškoćama u razvoju održana je ekološka radionica Udruge Festuca u kojoj su sudjelovali učenici 6. i 8. razreda, članovi Udruge Festuca Đurđevac, Marko Majetić, predsjednik Udruge te Zrinka Hodić članica i učiteljica Sanja Flajs-Vidaković. Ciljevi radionice bili su upoznati postupak sadnje sukulenata, upoznati važnost biljaka u svakodnevnom životu i poticati pozitivne stavove prema prirodi.

Voditeljica škole Irena Kožar predstavila je školu i istaknula važnost razvoja ekološke svjesnosti, kojoj će ova radionica uvelike doprinijeti. Nakon uvodnog predstavljanja aktivnosti Udruge, prisutni članovi istaknuli  su osobna iskustva uzgoja i njege biljaka, te značenje biljaka u njihovom svakodnevnom životu i važnost međusobnog djelovanja, povezanosti svih živih bića; biljaka, životinja i čovjeka.

radionica (3)

Zatim je uslijedila radionica koju je vodila učiteljica Sanja Flajs-Vidaković uz asistenciju članova Udruge. Učenici su uklonili suhe listove sukulenata, te su ih sadili u teglice, a potom dobro zalili.

Na obostrano zadovoljstvo učenika i članova Udruge Festuca, uspješno je posađeno tridesetak teglica koje će učenici njegovati te prezentirati u sklopu manifestacije Đurđevo 2022. Ovim putem zahvaljuju Marku Majetiću i Zrinki Hodić na aktivnom, predanom uključivanju u radionicu koja je pokazatelj inkluzivnih aktivnosti učenika s teškoćama u razvoju.

radionica (5) radionica (4) radionica (2)