Deseci polijetanja i slijetanja u beogradsku zračnu liku “Nikola Tesla” u utorak su privremeno odgođeni ili preusmjereni zbog oštećenja izazvanih udarom groma u poletno-slijetnu stazu, a promet je normaliziran oko 17 sati.

Letovi su bili obustavljeni zbog snažne oluje koja je tijekom popodneva pogodila Beograd i okolicu kad je udar groma oštetio aerodromsku pistu.

Brzim reagiranjem nadležnih službi šteta od udara groma na pisti je sanirana i promet je normaliziran od 17 sati, objavila je na Twitteru uprava zračne luke i zahvalila putnicima na strpljenju.

Prvi je s aerodroma u 17:18 uzletio zrakoplov poljske kompanije LOT, čiji je let bio po planu u 14:20, a na pojedinim inozemnim linijama polijetanja su kasnila od tridesetak minuta do tri sata.

Normaliziranje uobičajenog reda letenja očekuje se, sudeći po najavi odlazaka i dolazaka na internetskoj stranici zračne luke “Nikola Tesla”, večeras tek oko 21:30 sati.

Oluja praćena udarima groma i jakom kišom izazvala je danas prometni kolaps u oba smjera autoceste kroz Beograd te na prilazima aerodromu, uz nekoliko lančanih sudara.

Promet je na momente bio zaustavljen ili se vozilo brzinom po tek nekoliko kilometara na sat.