­čľ╝´ŞĆ U─Źenjem o va┼żnosti Ozona u Koprivnici po─Źeo Europski tjedan mobilnosti

16. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ U─Źenjem o va┼żnosti Ozona u Koprivnici po─Źeo Europski tjedan mobilnosti


Obilje┼żavanjem Svjetskog dana Ozona slu┼żbeno je zapo─Źeo Europski tjedan mobilnosti. Grad Koprivnica ve─ç 20 godina obilje┼żava Europski tjedan mobilnosti koji se odr┼żava od 16. do 22. rujna, a ove godine pod motom ÔÇ×Mobilnost s nultom emisijom za sveÔÇť.

Prvi dan tjedna mobilnosti obilje┼żili su koprivni─Źki vrti─çarci kroz aktivnost ÔÇ×┼áetnja s OZZY OzonomÔÇť. Mali┼íani iz dje─Źjih vrti─ça Tratin─Źica, Smije┼íak, Igra i Svetog Josipa ┼íetali su gradom, a na ─Źetiri lokacije do─Źekali su ih volonteri koji su s njima razgovarali o va┼żnosti za┼ítite okoli┼ía i zna─Źaju ozonskog omota─Źa.

Vrti─çarce i odgojiteljice je ispred Gradske uprave Grada Koprivnice do─Źekala zamjenica gradona─Źelnika Melita Samoborec koja im je uru─Źila i male poklon─Źi─çe.

etm_dan_ozona-1

Obilje┼żavanju Europskog tjedna mobilnosti danas su se priklju─Źile i osnovne ┼íkole te COOR Podravsko sunce i to tako da ─çe u─Źenici i nastavnici likovne kulture kod svojih ┼íkola iscrtati poligon za igru. Smjernice za izradu poligona napravili su u Udruzi kineziologa Grada Koprivnice.

Cilj je bio i da nakon tjedna mobilnosti ostane trag obilje┼żavanja istog te ne┼íto ┼íto ─çe na┼íim mladima koristiti u svakodnevnoj igri ÔÇô rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradona─Źelnika.

etm_dan_ozona-2

Poligon za igru osim kod ┼íkola iscrtan ─çe biti i kod igrali┼íta na Leni┼í─çu, iza tre─çe ┼áparne hi┼że, a zadu┼żeni za njegovo oslikavanje su u─Źenici i profesorica likovne umjetnosti Gimnazije Fran Galovi─ç.

Obilje┼żavanje Europskog jedna mobilnosti nastavlja se i sutra i to na temu ÔÇ×Biciklom kroz povijestÔÇť.

etm_dan_ozona-3 etm_dan_ozona-4 etm_dan_ozona-5 etm_dan_ozona-6 etm_dan_ozona-7 etm_dan_ozona-9 etm_dan_ozona-10 etm_dan_ozona-11 etm_dan_ozona-12 etm_dan_ozona-13 etm_dan_ozona-14 etm_dan_ozona-15 etm_dan_ozona-16 etm_dan_ozona-17