Učenici Područne škole Veliki Raven iz Križevaca drugu godinu zaredom među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. Učenici su prikupili 2.260 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

„Akciji Zeleni korak i ove smo se godine priključili kako bismo još jednu generaciju učenika potaknuli na razmišljanje o zaštiti okoliša te aktivno uključivanje u njegovo očuvanje. Ponosni smo što su u svom drugom Zelenom koraku naši učenici ponovno bili među najboljima u Hrvatskoj te, istovremeno, potaknuli druge u zajednici da slijede njihov primjer te djeluju ekološki osviješteno. Uime učenika i djelatnika škole, želim zahvaliti dm-u na priznanju koje nam je jak poticaj da nastavimo brinuti o okolišu te se uključimo u buduća izdanja ove hvalevrijedne akcije“, izjavio je ravnatelj škole dr. sc. Tomislav Bogdanović.

Uspjeh učenika PŠ Veliki Raven još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

Nataša Slamek, Tomislav Bogdanović

„Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Područne škole Raven koji su dvije godine za redom pomogli dm-u da ostvari taj cilj. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Veliki Raven što su nam se još jednom pridružili u Zelenom koraku te se radujemo što će nam se pridružiti i sljedeće godine“, izjavila je Nataša Slamek, predstavnica dm-a.

Uz učenike PŠ Veliki Raven, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Češko selo (Petrinja) i PŠ Glavina Donja (Imotski) te učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ Vela Luka, OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.