Učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci školuju se za budućnost

9. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Križevci Učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci školuju se za budućnost

Hrvoje Jelavić/Pixsell


Križevačka osnovna škola “Vladimir Nazor” jedna je od 150 u pilot projektu e-škola, stoga je gradska uprava odlučila za učenike petih razreda kupiti tablete. Koriste se za sve predmete, piše hrt.hr.

Danas tek instaliramo udžbenike, učenici se polako privikavaju, ali budući da smo zadnje dvije godine bili u projektu e-škole, pokušavamo unaprijediti i opismeniti učenike što bolje – jer znate da ako niste informatički pismeni, kao da niste pismeni, kaže Ivana Begović, učiteljica engleskog jezika.

-Ove godine ide eksperimentalni dio kurikularne reforme u osnovnim školama, a mi radimo projekt u vlastitom trošku – rekao je križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Iz gradskog proračuna je u tu svrhu izdvojeno oko 200.000 kuna.

Djeca koja su sada peti razred, idu na tržište rada za 8 ili 12 godina. Što sada možete bez poznavanja rada na računalu? A što ćete moći za 12 godina vjerojatno ne možemo niti zamisliti. Nakon mog boravka u Finskoj shvatio sam da se mi trebamo prestati brinuti o tome što je sad, to nas ne zanima -što je sad, nas zanima da mi djecu školujemo za budućnost, ističe Igor Brkić, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor.

hrt.hr/prigorski.hr