Biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole s područja Varaždinske biskupije održana je u četvrtak 16. ožujka o temi „Svetišta hrvatskog naroda”.

Za natjecatelje osnovnih škola domaćin je bila osnovna škola Sveti Ilija, a za natjecatelje srednjih škola Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola u Varaždinu.

U kategoriji osnovnih škola sudjelovalo je sedmero učenika. Susret je započeo himnom te prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili učenici i učitelji škole domaćina.

Nakon molitve, koju je predvodio đakon župe sv. Ilije vlč. Josip Špoljarić, pozdrava Predsjednice međužupanijskog stručnog povjerenstva i ravnateljice škole Anđelke Rihtarić, natjecanje je otvorio predstojnik Katehetskog ureda Varaždinske biskupije mr. sc. Damjan Koren.

Natjecanje se odvijalo u dva kruga. Prvi dio natjecanja je započeo pisanjem ispita, a nakon odmora za učenike, koji je bio u vidu zajedničkih igara pod naslovom PoVJERonaučne igre i ispravljanja ispita, koje je provelo Međužupanijsko stručno povjerenstvo, objavljena je privremena ljestvica poretka. Mentori učenika u to vrijeme posjetili su i upoznali župnu crkvu sv. Ilije proroka. Nakon žalbenog roka, u drugi krug natjecanja, rješavanje kviza Milijunak, ušlo je pet prvoplasiranih ekipa.

Prvo mjesto osvojila je OŠ Trnovec s mentoricom Ljiljanom Mišak, a ekipu su činili učenici: Fran Kosec, Karla Mlakar, Mihael Horvat i Marin Mikulić.

Drugo mjesto osvojili su vjeroučenici OŠ „A. Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice, a treće u kategorijih osnovnih škola, OŠ „Petar Zrinski“ iz Šenkovca.

Uslijedile su redom: OŠ Donja Dubrava, OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca, OŠ Sveta Marija, te OŠ Cestica.

Škola domaćin prigodnim je darovima nagradila sve sudionike natjecanja, njihove mentore kao i članove Povjerenstva.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su vjeroučenici Medicinske škole Varaždin. Ovu ekipu činili su: Anamarija Zavrtnik, Lana Žegor, Maja Benčak i Mateja Matotek pod vodstvom mentorice Nensy Zelić. Drugo mjesto osvojili su vjeroučenici Prve gimnazije Varaždin, dok je treće mjesto pripalo vjeroučenicima Druge gimnazije Varaždin.