Učenici iz Hrvatske i Mađarske u sklopu projekta SHARE MUSIC stekli nova znanja iz područja fotografije

6. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Učenici iz Hrvatske i Mađarske u sklopu projekta SHARE MUSIC stekli nova znanja iz područja fotografije


U sklopu projekta SHARE MUSIC, koji se provodi u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., 5. i 6. studenog 2020. godine održane su radionice fotografije pod nazivom „Mali uvod u svijet slika: Kako čitamo i snimamo fotografije“.

Na radionici su sudjelovali mladi iz Koprivnice i Hévíza.

Radionicu fotografije vodio je koprivnički fotograf Ivan Gundić. Tijekom iste sudionici, prije svega učenici koprivničkih osnovnih škola te učenici iz Mađarske su imali prilike naučiti nešto više o svijetu slika koji nas svakodnevno okružuje.

U teorijskom dijelu radionice odgovorilo se na pitanja što je fotografija, kako nastaje te što neke fotografije čini zanimljivima.

S obzirom na nemogućnost održavanja radionice uživo zbog situacije s COVID-19, pokušalo se što više virtualnim putem uključiti sudionike. U virtualnom „praktičnom“ dijelu komentirale su se prethodno poslane fotografije sudionika s ciljem da ih se nauči malim trikovima kako snimiti uspješnu fotografiju.

Nakon održane radionice, učenici koji su sudjelovali imaju zadatak fotografirati Koprivnicu i Hévíz u svim godišnjim dobima u razdoblju od godinu dana. Kasnije će se najbolje fotografije objaviti u katalogu/knjižici koja će služiti za promociju gradova partnera. Također, u Koprivnici i Hevizu organizirat će se izložbe najboljih fotografija.

Ovo je druga po redu radionica koja se održala unutar projektne aktivnosti „Radionica fotografije“. Prva je realizirana virtualnim putem u organizaciji Grada Hévíza 30. rujna 2020. godine.

Cilj projekta SHARE MUSIC je povezivanje ljudi, prvenstveno mladih ljudi od 10 do 25 godina, u prekograničnom području kroz različite kreativne aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te upoznavanje i prihvaćanje kulturnih različitosti.

Radionica fotografije samo je jedna u nizu kreativnih aktivnosti koje će se provoditi tijekom samog projekta.

Facebook Comments