Pizza Festival održava se u Zagrebu po prvi put, počeo je u četvrtak a svi ljubitelji tih delicija moći će u njima uživati na Trgu dr. Franje Tuđmana do 3. srpnja.

Također ističu kako su pizza entuzijasti koji se predstavljaju na Festivalu, svoja iskustva stjecali na food festivalima u Hrvatskoj, no i diljem Europe. Posjetiteljima četiri hrvatska ugostitelja nudi 19 različitih okusa pizza – od Romane, Napoletane pa sve do Siciliane.

Zagrebački Institut za pizzu predstavlja pet različitih pizza. Osim klasične MaMargherite, tu su i Pepperoni – pikantna verzija s dvije vrste kobasica i chillijem, Pizzaiolo, Veggie rapsodija povrtnih okusa te Bijela pizza s puno sira i mikro ciklom.

Picnic iz Zadra stiže sa šest vrsta pizza. Posjetiteljima se nude Furešta, Paška, Talijanka, Margherita, Istrijanka i Dalmatinka, spravljene od lokalnih i talijanskih sastojaka. Te pizze prodaju se na dekagrame.

Na Trgu Franje Tuđmana održava se prvi Pizza festival

Beg’s Plant Based iz Zagreba nudi četiri originalna okusa od namirnica isključivo biljnoga porijekla, a posjetitelji će po prvi put moći kušati i plant based lososa, četiri vrste sira i mljeveno meso u reduciranom vermutu.

Na Festivalu je i zagrebački RougeMarin. Oni pripremaju razne varijante pizze Siciliane – Palermo, Capo di tutti Capi, Cosa Nostra, Reket Pizzo i Familia.

Na Pizza festivalu moguće je naručivanje i plaćanje putem pametnih telefona, skeniranjem QR koda.

Radno vrijeme Pizza Festivala je od 12 od 2 sata, a ulaz je besplatan.