U protekla 24 sata zabilježen je 281 novi slučaj zaraze koronavirusom u Zagrebu u kojemu su u utorak ukupno evidentirana 3954 aktivna slučaja, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U Zagrebu je danas znatno manje zaraženih nego jučer kada je brojka novozaraženih bila prešla 900.

Mjera samoizolacije izrečena je za 1019 osoba tako da je u samoizolaciji ukupno 5981 osoba.

U protekla 24 sata u “Štamparu” je obavljeno 869 testiranja na koronavirus, a 221 nalaz bio je pozitivan.

Epidemiolozi su uspješno kontaktirali 877 osoba, od kojih je 789 kontakata zaraženih prethodnih dana, a 88 kontakata od novozaraženih 2. studenoga.

Od 877 obrađenih pozitivnih osoba, 297 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 409 osoba je kontakt covid-pozitivnih osoba, četiri su osobe doputovale iz Austrije, BiH i Mađarske.

Petnaest osoba su štićenici ili djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 65 osoba obrada je još u tijeku.

Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod pet je osoba moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama.

Osmero djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine. Kod šest osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Liječnici obiteljske medicine završili su obrada za 46 osoba.

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 12 korisnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 11 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 384 učenika i tri nastavnika osnovnih te 222 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 26 osoba. (Hina)